Cara Nak Buat Cucur Ikan Bilis Rangup
Dah lama rasanya tak share resepi cucur. 2 cawan tepung gandum.
Resepi Cucur Ikan Bilis Rangup Dan Lembut Youtube
Cuci ikan bilis dan tapis bagi betul-betul kering.
. Sedia dihidangkan dengan cucur rangup tadi. Masukkan telur gaul lagi dan tambah tepung gandum dan tepung beras. Tapi rupanya ada juga cucur roti yang menggunakan roti gardenia yang sangat sedap lembut dan rangup teksturnya.
Selalunya kalau buat cucur ni kita gambarkan bahannya ialah tepung ikan bilis bawang dan bahan tambahan lain seperti daun sup atau kucai. Bahan-bahan Cucur Ikan Bilis. 2 cawan air suam.
Bahan-bahan yang diperlukan adalah. Gambar Cekodok Ikan Bilis. Satu lauk ini pun dah cukup makan dengan nasi panas-panas.
Jom ikuti resipi hasil perkongsian. Tos hingga kering kalau tak nanti ikan bilis bergumpal denga tepung. Cucur ikan bilis sangat sedap dimakan bersama sos cili sambal k.
Cara Nak Buat Kacang Sambal Ikan Bilis Get link. Tak perlu banyak lauk pun. Tabur tepung dalam pinggan kemudian gaul ikan bilis dengan tepung tadi.
Cara untuk membuat Kerabu Bunga Kantan Ikan Bilis Rangup. Che Nom pula memang suka kalau cucur goreng yang ada banyak bahan-bahan. Terima kasih kepada Puan Akma Abdullah kerana berkongsi kerabu sedap ini.
Cara-caranya adalah seperti berikut. Cara Buat Sambal Ikan Bilis Rangup Yang Bikin Ketagih Satu Lauk Ni Dah Cukup. 5 ulas bawang putih ditumbuk 1 sb serbuk cili.
Sebab Che Nom ni bukannya pandai sangat buat cucur goreng. Tuangkan air panas sedikit demi sedikit. Nak tak nak memang kena basuh dulu baru kebersihan terjamin dan jangan risau ada cara untuk memastikan ikan bilis yang dibasuh bersih ini kekal rangup.
34 cup 2 sendok 215g krim selai kacang. Masukkan ikan bilis ke dalam tepung. Saya dah cuba banyak petua.
Cara Buat Cucur Roti Lembut Dan Rangup. Ada tips special untuk hasilkan cucur bilis yang sedap. Jom kita masak Cucur Ikan Bilis.
Kiranya sejam sebelum masak tu cuci la siap-siap ye. Cara Nak Buat Air Aloe Vera. Tuang air sedikit demi sedikit sambil dikacau hingga rata dan air habis.
1 genggam ikan bilis. Buatkan sedikit ruang kosong untuk menggaul tepung. Apabila tepung dan bahan-bahan lain sudah digaul rata tolakkan sedikit tepung di tepi bekas.
Cuci ikan bilis dan tapis bagi betul-betul kering. Kebetulan resepi ni dikongsi oleh ibu saudara Che Nom iaitu Umi Jun. Anda jangan bimbang boleh saja jika anda ikut sembilan tip yang senang untuk mengekalkan keranggupan ikan bilis yang mudah ini.
2 biji bawang merah. Ternyata petua ni berkesan untuk diguna pakai. Kacang Botak Manis Bahan-Bahan.
So paling simple paling mudah Kak Bell buat cekodok atau cucur bilis aje. Resepi Cucur Manis Viral Cara Buat Cekodok Manis Yang Lembut Dan Enak Food Mani Samosa Nak masak megi pom dah bosan asyik2 makan megi je hari2hu3. Kiranya sejam dua sebelum masak tu cuci la siap-siap ye.
Resepi masakan Cucur Ikan Bilis daripada khairulaming. Ikuti perkongsian oleh Liza Idris di bawah. 3 cawan air panas mendidih secukupnya baru mendidih bukan suam-suam kuku Segengam ikan bilis 20 gram boleh dikisar atau ditumbuk halus jika suka Kucai daun sup pemilik resepi guna daun sup aromanya sedap Lobak merah dipotong dadu Cili merah dimayang halus - ditambah supaya cucur nampak ceria.
Meh sini nak share tips ikan bilis goreng kekal rangup. Tip Ikan Bilis Goreng Kekal Rangup. Serai dan tomato secukupnya.
Tambah garam secukup rasa anggaran 1 camca teh dan baking powder. 1 cawan ikan bilis. Resepi yang unik ni dikongsikan oleh Noriza JajaDapatlah kita idea baru buat cucur yang sedap untuk hidangan keluarga.
Tanam Tauge Dalam Botol. Lebih elok menggunakan bekas yang besar. Petua ini telah dikongsikan oleh Puan Liza Idris.
Pastikan tak bergumpal sebab itu ikan bilis kena betul betul kering. Seperti yang dikongsikan oleh Nana Ismail ni nak dapatkan cucur yang lembut. Tak Sangka Roti Gardenia Sedap Dibuat Cucur.
Sebelum satukan bahan-bahan tu panaskan dulu minyak. Untuk resepi kuah dhal ni kalau nak tumis awal-awal halba campur dengan bawang dan halia pun boleh juga. Cara Buat Cili Jeruk Supaya Kekal Rangup Krup Krap Bila Makan.
3 cawan tepung gandum. Bila dah tiada idea nak masak apa jom cuba Resipi Sambal Ikan Bilis Rangup ini pasti dapat menaikkan selera. Bila cuba hasilnya memang garing di luar lembut di dalam dan memang sedap cucur ikan bilis ni.
Tapi kalau ikut resepi yang ini pun dah cukup sedap. Simple macam ni tapi makan nasi tak cukup sepinggan. Ikan bilis akan masuk elok dan rangup.
Masukkan ikan bilis yang dah digaul teping ini dalam minyak panas goreng macam biasa. Laju je habis cekodok ni. Susah nak kekalkan keranggupan ikan bilis goreng kalau nak disimpan lama.
Dalam satu bekas masukkan bawang daun sup cili merah cili hijau dan ikan bilis. Gaulkan tepung gandum bersama bawang ikan bilis lobak merah serta daun sup. Resepi mudah dan ringkas untuk seisi keluarga menikmati bersama.
Cucur Ikan Bilis sesuai dijadikan kudapan pagi atau petang. Hi semua kali ini Mrjoe nak share resepi buat cucur ikan bilis yang sangat rangup sedap.
Cucur Ikan Bilis Rangup Sedap Sampai Tak Cukup Sepinggan
Resepi Cucur Ikan Bilis Terbukti Rangup Sedap Youtube
Cucur Ikan Bilis Rangup Di Luar Dan Lembut Di Dalam Azie Kitchen
Comments
Post a Comment